1

Odp: Spontaniczna rzeszowska impreza

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Karpiel Bułecka chyba bardziej zaiteresowany był dobrym żarciem niż muzykowaniem. Zabawne jak nie może się zdecydować: skrzypce czy ogóreczek smile

3

Ale widać, że atmosfera rzeczywiście przednia. Bo nawet zacni goście z Podhala czuli się jak u siebie - swobodnie smile

4

Super impreza i że Ja o niej nie wiedziałam, ale mi żal :-(

5

Etniczność wraca do łask, to prawda. Tylko dlaczego niektórzy artyści mimowolnie zabijają autentyzm tego trendu. Bo mam takie przeświadczenie, że autentyzmowi muzyki nie służy przebieranie się w regionalne stroje. Przypomina to trochę sztuczny zespół Mazowsze czy inne tego typu, które lansowały oficjalna insytucjonalną ludowość. Przecież dziś nikt nie chodzi tak ubrany. Po co już na starcie robić coś sztucznego. O wiele autentycznniej wygląda Karpiel-Bułecka który mimo ze góral to gra w zwykłym ubraniu. Albo Witek Rek wystepujacy z tradycyjnym instrumentem we współczesnym ubraniu. Pomyślcie o tym muzycy z Harty. Jeszcze lepiej będziecie prezentowali się we współczesności a nie w skansenie.

6

Co do kasy od miasta, to mów mi Leon ile tylko chcesz na takie przedsięwzięcia..Stadion kultury to jest to.....FERENC wydaje piąty tom Dziejów Rzeszowa. który ma się kończyć na 2013 roku. Tak,  będzie współczesna hagiografia św. Tadeusza . Mają pisać  nieprawdę na mój temat, a taki wielki wał, sam poleciłem ją napisać. Postkomuna już w tym temacie działa.Zbierają materiały. Po cichu, cichutku już wydali knota w postaci tomu IV Dziejów - typowa komunistyczna nakładka na dzieje PRLu w mieście Od błędów merytorycznych tam aż się roi. I tu widać całą bufonadę kierownika miasta.
KTO SIĘ O TO ZAPYTA Z RADNYCH O TO HANIEBNE PRZEDSIĘWZIĘCIE KIERUJĄCYCH GMINĄ MIASTO RZESZÓW