1

Odp: Nowa wojna graniczna

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

No to prezydent znalazł zatrudnienie dla wysokiej klasy urzędnika miejskiego, czytaj pełnomocnika do spraw poszerzania miasta, a że to już oczywista bzdura. to magistratu to już nie interesuje. Robota musi się robić, a co tam, stanowisko trzeba utrzymać. Ktoś w końcu musi tworzyć grupy inicjatywne, jak za dobrych radzieckich czasów. Kiedy słyszę o poszerzaniu miasta wg metody  Fereca- Kadłuczki, - po jednym sołectwie od sąsiednich gmin towarzyszu ( na wabia zaproponujmy całą) -, to przypomina mi się podbój Mongolii. W 1924r. działały tam wówczas dwie partie komunistyczne liczące łącznie 25 członków. Na wspólnym zjeździe wybrali 5 osobową delegację, która udała się do Moskwy po bratnią pomoc i ją uzyskała. Wojska radzieckie ochoczo wkroczyły do tego kraju i po kilku miesiącach była to już Mongolska Republika Ludowa. Życzymy sukcesów towarzysze, lud pracujący sąsiednich gmin przewidzianych po aneksji do finansowej eksploatacji czeka na was z otwartymi ramionami. Ktoś długi musi...

3

Czyli znana propagandowa metoda. Króliczka goni sie po to by gonić a nie po to by złapać. Inaczej widowisko zbyt szybko się zakończy. Coś w tym jest panie radny.

4

Już mnie męczą te jałowe dyskusje o Malawie, Matysówce, Miłocinie, Wygwizdowie i innych. A Specjalna Strefa Ekonomiczna na przyłączonych terenach w Rzeszowier zieje pustką! To starosta Jodłowski lepiej daje sobie radę z przygotowywaniem inwestycji na swoich terenach. Ferenc do ROBOTY! Daj sobie spokój z kolejnymi wojnami!

5

Szanowny Panie Kultys czy Pan wie dlaczego Zelmer przeniósł się do Rogożnicy leżącej na granicy Rzeszowa? Gdyby Pan wiedział nie argumentował by w ten sposób. Jest to szukanie dziury w całym,a kpiny w postaci,że Pan Prezydent Ferenc wybudował tylko kładkę,proszę zostawić na wzniosłe rozmowy z przyszłą żoną.Wiem,że Pan się zna na wszystkim a szczególnie na architekturze,pochodzi Pan z Radomia.Co kierowało Panem,że przyjechał Pan tutaj.Radom też potrzebuje wybitnych architektów.Może po powrocie do Radomia pan wg swojej koncepcji spowoduje to,że Radom przeżyje wielki boom architektoniczny i może za jakieś 5-10 lat dorówna Rzeszowowi