Odp: Radzimy jak kupić działkę budowlaną...
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
To wszystko prawda, z jednym wyjątkiem - odnośnie kolejności. Lepiej zapoznać się z dokumentacją planistyczną ZANIM zapłaci się sąsiadom za służebność i zgodę na przyłącza, a geologowi za wiercenia, a jeśli to możliwe - ZANIM kupi się tę upatrzoną działkę...
Nie trzeba być właścicielem nieruchomości, żeby otrzymać na jej temat informację, a nawet decyzję o warunkach zabudowy. Uzyskanie informacji o terenie, na którym znajduje się działka, a tym bardziej decyzji o warunkach zabudowy, wiąże się z pewnymi kosztami, ale są one jednak znikome wobec wartości dowolnej działki, choćby nie wiem jak atrakcyjnej cenowo.
U mnie wszystkie te sprawy sa pozałatwiane. Działka ma iny problem, jest dość pochyła i nie mam pomyslu na jej ukształtowanie. Jest za mała zeby zrobic nasyp i nie miści sie na niej żaden projekt. Ktos spotkał sie z takim problemem?
Znaczny spadek działki z reguły wyklucza realizację projektu typowego (z katalogu) bez jednoczesnego wykonania wyrównujących nasypów. Ale taki spadek to doskonała okazja do zrealizowania projektu indywidualnego, tyle że trzeba się zdecydować na zatrudnienie architekta.
Ot, choćby taki przykład:
www.matita.pl/_projects/033_dom_na_stromej_dzialce/033_dom_na_stromej_dzialce.html
To prawda że trzeba bardzo uważać na dojazd jaki jest do działki. Kilka lat temu siostra kupiła działkę ze starym domem w Słocinie. Wyremontowali i zamieszkali, a teraz przeżywają horror bo droga dojazdowa miedzy płotami ma z 200 metrów długości i jakieś 2 metry szerokości. Sztuka jest nie stracić lusterek a co dopiero minać sie z sąsiadem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź