Odp: Obwodnica południowa – będą wyburzenia
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Zawsze znajdze sie grupka samolubów którzy bedą blokować czy to droge czy most czy budowe chodnika. Dlatego powstała specustawa.
"szczególnie przy trzykrotnym krzyżowaniu się nowej obwodnicy z ul. Jana Pawła II w rejonie ulicy Papieskiej..."
To po jakiego Grzyba tak bez sensu projektować?
To przypatrz się na mapę. Jana Pawła biegnie zakosami a obwodnica musi przebiegać prosto.
Jaka obwodnicę buduje się w mieście. Sama nazwa wskazuje że trzeba objechać miasto w pobliżu jego granicy. To zwykła droga miejska do obsługi terenów zabudowanych. Przyda się też tamtym mieszkańcom. Widział ktoś w jakim stanie jest ulica Papieska? To polna dróżka na której nie mogą się minąć samochody. Czy ci ludzie chcą mieszkać w mieście czy na zapomnianej przez Boga wiosce?
Można oczywiście tworzyć ideologie że miastu potrzebna jest droga ale nie przegadacie faktu ze pójdzie ona w poprzek osiedla domów jednorodzinnych. Jeżeli rzeczywiście była ona tak potrzebna, to dlaczego do tej pory pozwalano na budowę domów w tym terenie? I dlaczego kłamano mieszkańcom że Budziwój będzie sypialnią? To wszystko się kupy nie trzyma. Politycy obiecają wszystko tak jak teraz w przypadku Krasnego a później i tak każą nadstawić tyłek zwykłym ludziom. Ferenc robi tak samo.
To nie tak. od kilku lat Urząd architektury informował o planach budowy dogi a ludzie i tak chcieli się budować. Wbrew temu co w artykule wyburzania nowych domów nie będzie. Droga pójdzie obok nich. Rozebrane będzie tylko 6 starszych domów.
Zburzą stare zagrzybiałe chałupy pokryte eternitem. Za odszkodowanie ludzie kupią sobie coś ładnego i nowego o lepszym komforcie a wszyscy zyskają obwodnice. Tak trzeba myśleć. A nie -
Ni łoddom to je moja łojcowizna, po moim trupie. I taki dziadek 80 letni z nadciśnieniem broni jakiejś rudery i 3 kur aż do jego zafajdanej śmierci. Aż człowiek ma po mszy chęć zasadzić kopa takiemu bucowi
Ciekawe jak byście ocenili gdyby potrzebną nową drogę wybudować w poprzek osiedla Nowe Miasto. Ktoś chyba nie odrobił podstaw z planowania przestrzennego. Pozdrawiam!
Dobrze że portal nieznany. Gdyby mapki pokazali w Gazecie W. byłyby protesty i oflagowany giees na budziwoju.
Widziałem te mapy, nawet dokładniejsze, miesiąc temu na wyłożeniu publicznym w Biurze Rozwoju Miasta i nie zrobiły na mnie złego wrażenia jak na protestujących. Drogę zaprojektowano głównie po terenach niezabudowanych i tylko w okolicy ul. JP2 jest blisko zabudowań. Część osób podpisywało się w proteście ale wg mnie ta droga jest potrzebna i da korzyści mieszkańcom osiedla. Choćby przez to że nie będą musieli stać w korku na Kwiatkowskiego. Dlatego za chwilę emocje opadną.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź